«Sağlıklı, Mutlu ve Zinde Bir Hayat İçin
Haber Portalımızı Takip Edin...»

EN | DE

Etiketlerdeki "Yağsız" İfadesi Ne Anlama Gelir?

Hedef kilonuza ulaştığınızda ve Yeniden Beslenme Programınızı tamamladığınızda ürün etiketlerini okurken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenirsiniz. Bugünlerde ürün etiketleri tüketiciyi yanlış yönlendirebiliyor. Daha önce hiç üzerindeki sağlıkla ilgili iddialar nedeniyle normalde alacağınız ürün yerine başka bir ürün tercih ettiğiniz oldu mu? "Yağsız", "tamamen doğal" ya da "organik" gibi ifadeler genellikle hiç de sağlıklı olmayan bir besinin üstüne iliştirilir.

"Yağsız", bilinen bir yanıltıcı ifadedir. Doymuş yağlar ile trans yağların tehlikeleri ortaya çıktığında piyasa "yağsız" içeriğiyle övünen ürünlerle dolup taşmıştır. Elbette bu ürünler çok az miktarda ya da sıfır yağ içerir. Ancak genellikle bu "yağsız" ürünlerin ekstra karbonhidratla (şeker) dolu olduğundan hiç bahsedilmez. Aşırı karbonhidrat tüketiminin kilo almaya yol açtığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Yiyeceklerde bulunan ve hemen herkesin sevdiği iki bileşen yağ ve karbonhidrattır. Peki yağ üründen çıkarılırsa ne olur? Üretici ürünü daha lezzetli hale getirmek için şeker (ya da tatlandırıcı) ilave eder. 

Süpermarkete gittiğinizde birkaç farklı markaya ait "az yağlı" ya da "yağsız" yoğurt veya süt alın ve 100 ml'de "toplam" karbonhidrat içeriklerini karşılaştırın. Ardından yağ içeriğine bakın. Yağ içeriğinden ziyade en az karbonhidrat içeriğine sahip olan ürün daha iyi bir seçenektir. Genel kural olarak, 100 ml'de yaklaşık 5 ila 8 gram toplam karbonhidrat içeren ürünler tercih edilebilecek iyi ürünlerdir.

Metin: Cohen's Weight Loss Clinic / Ocak 2016



Cember-Online, 13.06.2025
Konuyla ilgili tüm soru veya önerileriniz için, bizimle temasa geçebilirsiniz: cember@cember-online.com


Cember Newsletter

Güncelleme ve bilgilendirmeleri düzenli olarak almak için, newsletterimize ücretsiz ve yükümlülüğü olmaksızın abone olabilirsiniz






        Kapat